Ловецът на омари Майкъл Пакард описа ужасяващото преживяване, когато бил в устата на гърбат кит. В онлайн събитие на Reddit Ask Me Anything той реши да даде подробности за известен случай, случил се през 2021 г.

Мъжът разказа, че е бил заклещен от около 30-40 секунди. По думите му не е вярвал, че ще успее да излезе жив.

„Можех да се задуша или да се удавя, ако не бях извадил регулатора си навреме“, каза 57-годишният любител на омари.

Майкъл слязъл на дъното по време на гмуркането. Впоследствие усетил удар с безумна сила, сравним с движението на влак. Пакард не разбрал веднага какво се е случило. На мъжа му притъмняло, а върху себе си усещал постоянно напрежение. Тогава му станало ясно, че се намира в устата на гърбат кит.

"Водата просто течеше, втурна се около мен, черна, усетих натиск върху цялото си тяло. И просто се движех през водата, безумно бързо", каза Майкъл.

Този ден имал късмет. Самият гърбат кит решил да се отърве от водолаза.

„Той ме изплю“, разказа Майкъл своята спасителна история.

Майкъл Пакардцял екран
Майкъл Пакард

Мъжът се е отървал с наранявания на коленни връзки и натъртвания. Когато стигнал до болницата, всички сестри и лекари дошли при него и го разпитали за подробности. Хората отбелязаха, че Майкъл е имал голям късмет. Една от медицинските сестри дори с тетрадка в ръка му поискала числа за томболата, вярвайки, че носи късмет.

Това не е първият път, когато Майкъл Пакард поглежда в очите смъртта. Ловецът на омари говори и за самолетна катастрофа, която е преживял преди две десетилетия. Тогава той получил множество фрактури, а трима души загинали.