В Киев се продава Mini Cooper, който е следил Дария Дугина преди убийството. Съдейки по името на продавача, заподозряната в организирането на убийството на Дугина Наталия Вовк е решила да се отърве от колата. Името на продавача на автомобили в украинския сайт е Данил Шабан. Което съвпада с името на дъщерята на убиеца - София Шабан.

Информация за това, публикувана в един от украинските сайтове за продажба на автомобили, привлече вниманието на украинския журналист и блогър Анатолий Шарий.

„Колата, която следеше Дугина, беше продадена съвсем наскоро в Украйна. Доколкото разбрах, обявата все още не е премахната", каза Шарий в своя канал в Telegram.

По-рано ФСБ на Руската федерация обяви разкриването на убийството на Дугина. Според Федералната служба за сигурност на Русия това престъпление е подготвено и извършено от украинските специални служби, съобщиха от ФСБ. Извършителят на убийството на Дугина е украинската гражданка Наталия Вовк, която изчезна след престъплението в Естония.

Руска партизанска организация пое отговорност за смъртта на Дария Дугина

В деня на убийството Вовк и дъщеря й София Шабан са били на литературно-музикалния фестивал „Традиция“, където Дугина е била почетен гост. След контролираното активиране на взривно вещество в колата, управлявана от Дугина на 21 август, Вовк заедно с дъщеря си е заминала за Естония през Псковска област, съобщи още Федералната служба на сигурността. За да организират убийството и да съберат информация за начина на живот на Дугина, Вовк и дъщеря й наели жилище в сградата, където живеела загиналата. За да я наблюдават, двете жени използвали автомобил „Мини купър“.

Киев отрича да е замесен в убийството на Дария Дугина

За да влязат в Русия, Вовк и Шабан използвали регистрационни номера на т.нар. Донецка народна република, в Москва – казахстански номера, а при напускане на страната – украински.

Припомняме, дъщерята на ултранационалистическия руски идеолог Александър Дугин беше убита в събота вечерта, когато взривно устройство, поставено под колата й.

Кой е Александър Дугин, чиято дъщеря бе убита край Москва

Превод: GlasNews