Украинските защитници, които в момента са в посока Бахмут, смятат, че сега има нужда от актуализиране на войските, така че няма да е възможно да се избегне нова вълна на мобилизация в Украйна. Това каза в интервю за Gazeta.ua офицер от 3-та отделна десантно-щурмова бригада Юрий Гаврилишин с позивна „Милан“.

"Без баналното осъзнаване, че е необходимо да сменим момчетата на фронта, няма да има победа. Дори не знам кого да обвиня тук. Защото след една година война това вече може да се разбере. Във всеки случай, обществото няма да се измъкне от това. Гаврилишин в интервю веднъж каза, че би искал битките за Киев да продължат, защото тогава обществото ни беше обединено, както никога досега. Всички чувстваха заплахата от загуба на държавата. Когато такава опасност до столицата приключи, хората се отпуснаха и животът отново се върна в нормалното си русло“, казва украинският защитник.

Той добави, че украинците трябва да разберат, че всеки, където и да се намира, на фронта или в тила, трябва да направи всичко, зависещо от тях, за да доближат победата на Украйна във войната.

"Необходимо е да тренирате, да вземете оръжие, да изработите различни тактически елементи, да научите обучение за огнестрелно оръжие. Сега има много литература - ако има желание", казва Юрий Гаврилишин.

Превод: GlasNews