Vodafone Ukraine пусна безплатна услуга за търсене на гориво в близост до дома ви. За да разберете къде можете да попълните наблизо, трябва да изпратите SMS на кратък номер 225.

В зависимост от вида гориво, което искате да намерите, трябва да посочите номера в текста:

1 - газ;
2 - бензин;
3 - дизелово гориво.

Vodafone ще намери най-близката до клиента/клиента бензиностанция с правилния тип гориво и ще отчете наличността. Потребителят/потребителят на услугата ще получи SMS „Избраният от вас вид гориво е намерен” и адреса на бензиностанцията.

Ако резервоарът вече е пълен и информацията вече не е необходима, той може да бъде изключен чрез изпращане на SMS с думата "STOP" на номер 225. До изпращане на STOP услугата ще информира за наличието на гориво, но не повече от 3 пъти на ден.

В даден момент може да се поръча само един вид гориво, ако има няколко SMS, Vodafone ще изпрати информацията в отговор на последната заявка.

Услугата използва данни чрез външен API от Роман Багати, уеб разработчик от Кропивницки, който създаде Telegram бот PetrolAlertUA, услуга за наличността на гориво на бензиностанциите.

Услугата „Къде е горивото“ ще бъде полезна за тези, които не използват Telegram, също така автоматизира процеса на намиране на гориво. Потребителите на услугата не е необходимо да пишат адреса си, местоположението се определя автоматично, след като се съгласят да получават такава информация при регистрация в услугата.

Припомняме, украинските шофьори се оплакват, че някои марки бензиностанции не предоставят възможност за закупуване на гориво директно на бензиностанцията, а само чрез мобилни приложения, които определят много по-високи цени. А в медиите се появи информация, че украинските бензиностанции ще спрат да продават бензин на дребно.

Превод: GlasNews

Украинските шофьори изпищяха от нов "трик" на бензиностанциите