88-годишната Нахида Абден от Ливан стана истинска фитнес сензация. Тя изглежда умопомрачително. Ако я видите, не бихте й дали повече от 60.

Скоро Нахида ще навърши 89 години и се надява шумното парти за рождения й ден да не бъде осуетен от пандемията. Нейната любов към спорта я кара всеки ден да посещава фитнес залата. Дори започва работа като фитнес инструктор.

"Започнах да спортувам, когато бях 50-годишна. Изпитвах силни болки в едното коляно и докторът ми препоръча упражнения. С огромна неохота и неудобство, тръгнах на фитнес. Придружаваха ме зет ми и внукът ми", признава ливанката, която е абсолютен хит във всички форуми за здраве и кондиционна подготовка в интернет.

Възрастната дма четири деца. Най-големият ѝ син е вече на 60. От 40 години е вдовица, но с много упоритост и постоянство, движи собствен бизнес – има марка за дрехи и текстилна фабрика.

"Възрастта за мен е просто някакво число. Забравям на колко съм години. Това никога не е било важно за мен. Когато започнах да спортувам изпитвах невероятен срам, но постепенно го преодолях и желанието да постигна нещо с тялото си, усещането, че с всеки следващ ден се чувствам все по-добре емоционално, те ме водеха и не ми позволиха да си намеря добро оправдание и да си остана у дома", разказва ливанката.

Упоритостта на Нахида ѝ дава кураж да се запише на курс за фитнес инструктори. Завършва го с отличие. Когато получава дипломата си.

"Нямаше да бъде честно към Бог да закача тази диплома на стената, без тя да послужи за други жени като мен. Започнах работа по новата си специалност, за да дам пример на моите връстнички, че ние не сме обречени да сме просто домакини, които се въртят край печката и слугуват у дома. Господ ми даде тази мисия", заключва тя.