Ученици и служители на училището Stevenson-Britannia в Уинипег, столицата на канадската провинция Манитоба, бяха принудени да напуснат училището, след като скунксове нахлуха в мазето на сградата и се заселиха там. 

Неприятната миризма на животните се е разнесла из цялата сграда на Силвър Авеню между улиците Бери и Хемптън. Сега уроците се провеждат в други образователни центрове.

Съобщава се, че веществото, което скунксовете изпаряват, не съдържа токсини, но миризмата му е трудно поносима за много хора.

Животните са заловени и изпратени далеч от жилищните райони, но миризмата, оставена от тях, не може да бъде премахната толкова лесно, съобщава CBC News. Когато скунксовете усетят опасност, те изхвърлят течност с миризма на развалени яйца, която е много устойчива. Не можеше да се продължат уроците, децата трябваше да се преместят в съседно училище, също се наложи часовете да бъдат отменени.

Училище, сграда, име, учебна институция, Канадацял екран
Училището Stevenson-Britannia в Уинипег, столицата на канадската провинция Манитоба Снимка: CBC

Учениците учат във временно оборудвани класни стаи, а училищната управа се бори с последствията от "газовата атака" от скункс. Монтирани са озонови генератори за филтриране на въздуха в сградата. Освен това директорът на училището каза, че са направени промени по вентилационната и климатична система.

"Училищният отдел продължава да работи по решение на проблема. Повишихме вентилацията и поставихме озонови генератори. Няма опасност за никого. Просто сме изключително внимателни заради миризмата в сградата", каза директорката Джейн Коуч.

Ръководството на училището се бори с последствията от "газовата атака" от скунксовете
 
Превод: GlasNews