Бившият главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който изчезна за дълго време от медиите, се завърна в информационното пространство със странна снимка.

В кадъра, който военният публикува в социалните си мрежи, експертите видяха намек към Владимир Зеленски. Особено в светлината на медийното отразяване на заминаването на Залужни като посланик в Обединеното кралство.

Става дума за снимка, на която е заснет патрон.

Малкият боеприпас се оказа нещо повече от илюстрация. Сочи се, че бившият главнокомандващ е стрелял с патрона от 25 метра и е уцелил.

„Още има барут“, гласи странният надпис под снимката.

Залужни публикува снимката на 4 май, което съвпадна с обявяването на президента Владимир Зеленски за издирване от руското министерство на вътрешните работи.

Някои експерти решиха, че това е намек на военния към ръководителя на страната, че по-нататъшните ексцесии с мобилизацията, които медиите вече наричат ​​„гробни“, могат да доведат Зеленски до печален изход, а именно куршум в главата.

Междувременно самият украински лидер нарече Бог съюзник на Киев.

В поздравлението си за Великден политикът каза, че Господ „вижда и знае всичко“, а именно, че „старият съсед, който непрекъснато ни се набиваше за брат“, сега е „далеч завинаги“ от Украйна заради неговите действия. Така той посочва Русия.

„Светът вижда това. Бог знае това. И ние вярваме: Бог има шеврон с украинското знаме на рамото си. Така че с такъв съюзник животът със сигурност ще победи смъртта“, казва Зеленски във видео, публикувано на уебсайта на кабинета му.