Полуголи пияни руснаци шашардисаха консервативното мюсюлманско население на Занзибар.

След началото на пандемията Танзания бе една от първите страни, които отвориха врати за руските туристи. Над 8 пъти се е увеличил потокът от руснаци към Занзибар за една година, но сега местните власти обмислят да спрат посещенията, независимо от добрите приходи, пише Газета.ру.

Африканците изпаднали в шок като гледали как руснаците се наливали с алкохол, а после се пльоскали почти голи в басейните. Ходели развеселени по брега и насилвали местните да се снимат с тях.

Местната полиция масово ги глобявала по 5 000 – 10 000 долара, но това ни най-малко не смущавало богатите туристи. Наложило се някои да ги вкарват дори в затвора.

В африканската държава, в която е забранено на жените да ходят с къси поли, а мъжете – с голи гърбове, разпасаното поведение на руснаците им дошло в повече.

Министерството на туризма написало писмо до Москва, че ако туристите им не си променят навиците, Занзибар ще забрани на руснаци да стъпват в курортите.

От месеци българските туристи също налазиха екзотичната дестинация, като всяка седмица чартърни полети возят родни туристи, които бягат от пандемията на топло.

Едни на почивка, друг по работа, трети за постоянно. Занзибар е... български!