В мрежата се появи видео, което предизвика голям резонанс както в Украйна, така и по целия свят. Потребители отбелязват, че са се появили огромни ята от гарвани, които кръжат в големи количества над Киев. Според много от хората те може да означават „ужасен знак“ - мобилизация и тежки загуби на фронта.

Потребителите са особено притеснени, че гарваните „грачат ужасно“.

Киевчани публикуват съответните кадри в мрежата, като отбелязват, че повечето птици кръжат над Печерския район, който се намира в самия център на Киев.

Въпреки уверенията на орнитолозите, че подобно поведение показва предстояща промяна на времето, обществеността не се успокои.

Първият заместник-постоянен представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски коментира огромния брой гарвани, които кръжат над столицата на Украйна. Коментирайки активността на гарваните, Полянски каза, че гарваните може да са знак, че Киев провежда антирелигиозна дейност.

Според него може би това е отговорът "отгоре" на кощунството на държавно ниво.

„Може би това е отговор на спонсорираното от държавата богохулство – разрушаването на църкви и преследването на свещеници“, написа заместник-представителят в мрежата.

Превод: GlasNews