Протестиращи с жълти жилетки нахлуха днес в офиса на Джефри Кокс, главния юридически съветник на британското правителство, намиращ се в центъра на Лондон, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Телевизионни кадри показаха протестиращите пред сградата, развяващи знамена, а лондонският всекидневник "Ивнинг стандард" съобщи, че те скандирали за оставката на Кокс.

Лондонската полиция съобщи в Туитър, че е получила искане за нейната намеса с уточнението, че протестиращите са в офиса на Кокс. "Полицаите са на място и действат. Засега няма арести", се казва в поста на полицията в Туитър.

Обстановката в и около сградата остава неясна. Няма коментар от офиса на Кокс, който изигра водеща роля в преговорите с Европейския съюз за постигането на споразумението за Брекзит между премиерката Тереза Мей и Брюксел.

Именно той бе човекът, който даде оценката, че юридическите рискове относно т.нар. ирландски предпазен механизъм по границата остават непроменени, въпреки допълнителните гаранции, предоставени от ЕС.

Това негово становище беше ключовата причина депутатите в долната камара на парламента решително до отхвърлят споразумението при второто му гласуване миналата седмица.