Жена в централния индийски щат Мадхя Прадеш получи сериозни наранявания, борейки се с тигър, за да спаси 15-месечното си бебе.

Схватката е продължила за няколко минути, преди селяните да чуят виковете й за помощ и да се намесят, предава BBC.

И майката, и детето са приети за лечение в болница. Нападението е извършено в неделя в покрайнините на резервата за тигри Bandhavgarh.

Нападенията на животни срещу хора, живеещи около тигровия резерват, не са необичайни. Селяните, с които англисйкото издание разговаря, разказват, че освен тигри, слонове също влизат в селата им и увреждат реколтата им. 

В цяла Индия хората, живеещи в райони близо до гори и национални паркове, са свидетели на нарастване на конфликтите между човек и животно.

Експертите казват, че това е така, защото бързата урбанизация унищожава естествените местообитания, принуждавайки животните да навлизат в селата и градовете в търсене на плячка и подслон. 

При последното нападение жената, Арчана Чудхари, и нейното малко дете са били в полето, когато тигър излязъл от храстите и нападнал бебето.

Тигърът е забил зъбите си в главата на бебето и се опитвал да издърпа детето, когато майката се намесила и се опитала да се пребори с тигъра. Виковете й за помощ привлекли вниманието на селяни от близките райони, които дошли до мястото с пръчки и прогониха животното.

Съобщава се, че майката е с прободен бял дроб и дълбоки рани по тялото, а синът й е с рани по главата.

Лекар заяви пред BBC Hindi, че раните по тялото на детето не са сериозни, но тези по майката са.

Междувременно нападението на тигрите е предизвикало паника сред селяните. Горски служител каза пред репортери, че най-голямото предизвикателство за отдела е да открие и залови тигъра, който се е заблудил в селото. Предвиждат се мерки, с които да ограничат бягствата на животните от резервата.

Превод: GlasNews