Жена твърди, че внимателно е обгрижвала поразено "бебе таралеж" през нощта, само за да разбере, че това е пухкава шапка, когато го откарала в болница за животни.

Любителката на животни твърди, че намерила на тротоара това, което смятала за ранено същество, и "прекарала една нощ в грижи за него" - въпреки че то било малко по-леко и пухкаво от бодливото създание.

На следващата сутрин тя занесла това, което смятала за неподвижен бозайник, в болницата за диви животни в природния резерват Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital в Кнатсфорд, Чешир, в кутия, старателно застлана с вестник, и дори поставила малка чиния с храна до него, докато стояла до леглото му, пише DailyMail.

Но когато управителката на болницата Джанет Коце отворила кутията, разбрала, че "таралежът" всъщност е пухкава шапка.

Г-жа Коце каза, че не е могла да повярва на това, което е видяла, когато е направила откритието.

А когато съобщила новината на спасителката, смутената жена казала: "Шегуваш се?

След това любителката на животни излязла от болницата с кутия в ръка.

Забавляващата се г-жа Коце каза: "Това беше първият прием за деня. Дамата дойде с една кутия и каза, че е намерила на тротоара малко таралежче, което било студено и тя го взела.

"Бях разтревожена, тъй като това е много рано за бебета таралежи.

Отворих кутията и не можех да повярвам какво виждам. Помислих си: "Това определено не е таралеж, може би е някакъв друг вид пухкаво същество".

'Осъзнах, че изобщо не е животно, взех го и очевидно с тежестта усетих, че не е таралеж.

"Тя беше много мила, благослови я, сърцето ѝ беше на правилното място.

'Взе кутията от мен и си тръгна доста бързо.

"После ми беше смешно, но не можех да повярвам на това, което виждах, защото за мен таралежът си е таралеж.

Г-жа Коце добави, че ако хората видят таралеж на открито през деня, трябва да го заведат в спасителна служба, тъй като това е признак, че е притеснен.