Тази седмица немският автомобилен гигант Volkswagen обяви, че ще си сътрудничи с Amazon Web Services, за да свърже и интегрира информация от 122 фабрики на компанията, машини и различни системи, за да оптимизира допълнително своите операции.

Amazon ще помогне на немската компания да свърже фабриките и веригите за доставка с над 30 000 локации и 1500 доставчика с помощта и на Volkswagen Industrial Cloud. Двете компании обявиха, че планират да позволят и на други компании от сектора да използват платформата, като вече и текат конкретни преговори в тази посока.

„Volkswagen Group, със своята водеща експертиза в производството на автомобили, и AWS, със своето технологично ноухау, се допълват по един изключително добър начин. Посредством нашата глобална индустриална платформа ние желаем да създадем една широка индустриална екосистема, която да се отличава с прозрачност и ефективност, и която ще облагодетелства всички“, заяви в специално прес-съобщение Оливер Блуме, председател на борда на Porsche AG и член на управителния комитет на Volkswagen Aktiengesellschaft, отговорни за продукцията към германската компания.

„Индустриалният облак на Volkswagen, който цели да революционизира процесите по производство и логистика, представлява пореден пример за това как компанията продължава да е лидер и новатор. Сътрудничеството между Volkswagen и AWS ще има сериозен и дълготраен ефект над качеството и ефективността в продукцията по протежение на цялата продуктова верига на Volkswagen с достъпа на компанията до най-големия и усъвършенстван облак, притежаващ най-много функционалности, най-голямата общност на партньори и клиенти от всеки друг инфраструктурен доставчик“, заявява на свой ред Анди Джаси, изпълнителен директор на AWS. „Ние работим в тясно сътрудничество с Volkswagen, за да им помогнем да преобразят бъдещето на автомобилното производство, възползвайки се от всички онези предимства, които облака може да предложи“.