Окръжният съд на южния регион на Флорида застави Крейг Райт, човекът, който твърди, че е митичният създател на биткойн, да предостави достъп до списъка с всички свои публични биткойн адреси, предава Cointelegraph. Това е нов ход в делото, заведено от страна на компютърния специалист Дейвид Клайман през миналия февруари.

Клайман твърди, че Райт е откраднал стотици хиляди биткойни, които към момента на внасянето на делото са възлизали на сумата от пет милиарда долара. Последното развитие по делото, с дата трети май, заставя Райт да предостави списък с биткойните, които е притежавал от датата 31.12.2013, да идентифицира биткойните, които той твърди, че е трансферирал през 2011 в „сляп тръст“, и да покаже документ, който свидетелства за това, пише медията.

Жалбоподателите искат от съда също така Райт да назове, под клетва, самоличността на предишните и настоящите членове на тръста, както и неговите бенефициенти, както и начина, по който биткойните са били трансферирани.

Райт влезе в публичното пространство преди три години, когато обяви, че именно той е истинският създател на биткойн и основоположник на криптореволюцията днес. Изглежда, че след като веднъж американски съд отказа иска на Райт да счете твърденията на Клайман за нищожни, ще има ново развитие на нещата, за което ще ви информираме своевременно.