Популярният индийски блогър Судханшу Амбхоре, разполагащ с вътрешна информация, публикува в своята Twitter страница рендер и техническите характеристики на флагманския смартфон на Redmi, известен под името Redmi Q. Това е най-дългоочакваният мобилен телефон на Redmi, базиран на системата върху чипа Snapdragon 855 (осем Qualcomm Kryo 485 процесорни ядра с тактова честота 2,84 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 640).

Рендерът не е официален, а е направен на базата на големия брой изтичания на информация в Глобалната мрежа. Има голяма вероятност мобилното устройство да изглежда именно така.

Nice fan made & photo-shopped render and specs of Redmi flagship.#Xiaomi #Redmi pic.twitter.com/DIX36R0a2s

— Sudhanshu Ambhore (@Sudhanshu1414) April 29, 2019

Според тази информация, флагманският смартфон Redmi Q е оборудван с 6,4-инчов AMOLED дисплей без каквито и да било прорези или отвори в екрана. Дисплеят заема 92,4% от предния панел на устройството. Това е постигнато най-вече с помощта на изскачащата предна камера с резолюция 32 МР. Основната камера на новия мобилен телефон на Redmi е тройна, като главният фотосензор е Sony IMX586 с резолюция 48 МР.

Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh. Поддържа се технология за бързо зареждане с мощност 27 W. Както горният, така и долният панел са защитени с химически закаленото стъкло Gorrilla Glass 6. Ще има NFC, GPS и Bluetooth 5 модули за безжична връзка.

Официалният анонс на флагманския смартфон с изскачаща камера Redmi Q се очаква на 24-ти май тази година.