Създателите на бенчмарка AnTuTu всеки месец публикуват своя рейтинг на най-мощните смартфони, показали най-добри резултати в синтетичните тестове. Днес бе представена новата топ-10 класация за месеца април, валидна за Android смартфоните.

Да си припомним, че за месец март на върха на рейтинга се намираха флагманите Xiaomi Mi 9 Transparent Edition и Xiaomi Mi 9, като и този път те са в началото на класацията, а на трето място се намира Xiaomi Black Shark 2. Четвъртата позиция е за наскоро анонсирания Meizu 16s, а на пето място е класиран Vivo iQOO Monster.

Шестото и седмото място са заети от Samsung Galaxy S10+ и Galaxy S10, базирани на мощната система върху чипа Snapdragon 855. Веднага след южнокорейските флагмански устройства се нарежда Vivo iQOO. Десетката с най-мощнитъе смартфони според тестовете на AnTuTu приключва с Nubia Red Magic Mars, базирана на SoC Snapdragon 845, и Honor V20, използващ фирмения чип Kirin 980.

Според тази класация, за месец април първите места са зети от мобилните телефони, използващи системата върху чипа Snapdragon 855. Но този месец се очаква значително разместване на рейтинга, понеже се очаква излизането на нови смартфони с топ чипа на Qualcomm. Очаква се първите места да бъдат заети от Oppo Reno, Nubia Red Magic 3 и Lenovo Z6 Pro. Навярно и OnePlus 7 и OnePlus 7 Pro ще се заемат по-горни позиции в месечния рейтинг на AnTuTu.