Apple празнува своя 43-годишен рожден ден. Компанията е основана на 1-ви април 1976 година от трима души: Стив Джобс, Стив Возняк и Роналд Уейн. От малък стартъп, започнал съществуването си в гараж, Apple се превърна в най-скъпата в света IT компания.

Стив Возняк напуска Apple още през 1981 година и оттогава не взема участие в дейността на компанията, въпреки че е в приятелски отношения с Джобс. За Роналд Уейн е известно, че е притежавал 10% от акциите на Apple, които продава през 1976 година и получава за тях $800. В наши дни за тези акции Уейн би могъл да вземе $89,5 милиарда.

След конфликт с инвеститорите, през 1985 година Стив Джобс е принуден да напусне компанията, след което нивото на бизнеса пада. Джоб се завръща в управлението на компанията след 11 години и заема длъжността генерален директор почти до смъртта си. Почива на 5-ти октомври 2011 година от рак на задстомашната жлеза. За генерален директор на Apple е назначен Тим Кук, който работи в компанията от 1998 година.

Apple започва като производител на компютри, но истинският успех идва с производството на смартфони. От 2007 година до наши дни компанията е продала над 1 милиард iPhone. През 2017 година Apple построи нов централен офис, изграждането на който продължи шест години. Вторият кампус на компанията е с площ 260 хиляди квадратни метра. Зданието има специфична пръстенообразна форма и побира над 14 000 служители и специалисти.