Курортът Мар-ла-Лаго на президента Тръмп се занимава с необичаен проблем: зловреден софтуер. Китайска жена на име Юйцзин Джанг е обвинена, че е направила неверни изявления пред федерален офицер и е проникнала ограничена собственост, след като е посетила Мар-а-Лаго на 30 март, носейки USB стик, очевидно зареден със зловреден софтуер.

Първоначално Джанг казала на агентите, че иска да използва басейна, но по-късно заявила, че е пътувала, за да присъства на несъществуващо събитие на ООН под наслов „Приятелство“ (по искане на мистериозен човек на име „Чарли“) и иска да говори с член на семейство Тръмп за икономическите отношения на Китай със САЩ.

Джанг влязла, след като мениджърът на Beach Club в курорта установил, че има член, който споделя фамилното ѝ име, което води до убеждението, че тя е роднина. Рецепционистката обаче хванала Джанг, след като тя разказала за присъствието на фалшивото събитие и не била в списъка за достъп на имота. По това време Тръмп е в курорта, но е в своя Международен голф клуб.

Освен USB устройството, Джанг също носи необичайно количество оборудване, включващо четири мобилни телефона, лаптоп, външен твърд диск и два паспорта от „Република Китай“ (Тайван). За да бъде загадката пълна, когато за пръв път пристига, тя се държш така, сякаш има лошо владеене на английски, но по-късно разкриво, че може да разбере дори „фините нюанси“ на езика.

Не е ясно какво са били истинските намерения на Джанг. Зловредният софтуер и моделът на поведение повдигат опасения, че това е опит да се компрометират системите, независимо дали заради семейство Тръмп или Мар-а-Лаго като цяло.