През лятото на миналата година, Tron придоби BitTorrent в един любопитен брак. Очакванията на мнозина бяха рано или късно да видим интересен продукт от съюза между доставчика на P2P софтуер и блокчейн компанията, която оперира в областта на децентрализираното предоставяне на медийно съдържание и приложения. Тази седмица, двете компании обявиха ранния достъп за всички на Live – децентрализирана социална мрежа на основата на блокчейн.

Услугата цели да се превърне в притегателно място за създатели на съдържание от всички сфери, свързвайки се с последователи и приятели. Заедно с това, те ще могат да монетизират своите усилия и проекти по един директен и прозрачен начин, премахвайки неизбежния посредник в комуникацията си с другите.

„Представете си да си разговаряте с любимия си спортист, да се потопите в атмосферата на музикален фестивал или да се срещнете с нови хора, с които споделяте една и съща страст – всичко това с включването на Bittorent Live приложението“, сподели в специален анонс за пресата Джъстин Сън, създател на TRON и изпълнителен директор на BitTorrent. „Нашата силна основа на децентрализираната ни технология ще ни позволи да изпълним визията си за Интернет, свободен от ограничения, докато в същото време заемаме централно място в доставянето на преживяване от нов тип“.

Една от първите характеристики на Live ще е възможността потребителите да търсят съдържание по зададена тема, да се включват директно във видео предаването, да коментират и харесват. Очаква се на един по-късен етап да се осъществи и споменатата интеграция на Live с блокчейна на TRON, което ще позволи използването на криптовалута, като начин за разплащане.

Услугата е в състояние на бета и вече може да се изпробва.