Неотдавна излезе новата версия на уеб браузъра Vivaldi, главната особеност на който е вградената поддръжка на системата за управление на подсветката Razer Chroma. Когато се използва Vivaldi 2.5 на компютърно устройство с подобен хардуер, подсветката автоматично се синхронизира с основните цветове на посетената уеб страница. Така например, ако посетите сайта на Facebook, клавиатурата ще се оцвети в син цвят, а ако сте в YouTube – тя ще стане червена.

„Тази уникална интеграция с Razer Chroma добавя още едно измерение в уеб сърфирането. Razer Chroma уважава стила на потребителя и отражението на неговата индивидуалност и всичко това се отнася и за браузъра Vivaldi“ – каза генералният директор на Vivaldi Йон Стефенсон фон Течнер (Jon von Tetzchner).

1 от 4

За да се активира новата възможност е необходимо в настройките да се влезе в раздела Теми, да се активира съответната опция и да се отбележи какво е устройството, подсветката на което искате да синхронизирате с браузъра (клавиатура, мишка, подложка за мишка). Това не е първият подобен експеримент на Vivaldi. Още през 2016 година браузърът получи поддръжката на смарт лампите Philips Hue. Това даде възможност на потребителите да включат опцията за автоматична промяна на осветеността на околната среда в зависимост от цвета на уеб страниците.

И още, най-новата версия на Vivaldi дава възможност за настройка на различните команди, за промяна параметрите на новите раздели и други.