Звучи като шега в Деня на шегата, но всъщност е съвсем сериозно: бургерът без месо вече е по щандовете на популярна американска верига за бързо хранене.Burger King има план да привлече нови клиенти и да насърчи закоравелите фенове на марката да посещават по-често ресторантите ѝ.

Хранителната верига обяви в понеделник, че пуска пробно нови бургери на растителна основа, в 59 ресторанта в Сейнт Луис. Ако се приема добре, Burger King безмесния бургер ще се продава и в цялата верига.

С „Impossible Whopper“ Burger King се надява да „даде възможност на всеки, който иска да яде бургер всеки ден, но пък не желае да консумира ежедневно говеждо, да намери повод да посети нашите ресторанти“, обяви Крис Финацо, президент на Burger King за Северна Америка.  „Това е и начин да насърчим вегетарианците също да опитат от менюто ни“.

От година веригата правеше опити да измисли начин да добави опция за бургери на растителна основа в менюто си. „Има голям интерес към растителните бургери“, отбелязва Финацио.

Безспорно, да изключим тлъстото месо от менюто носи ползи за здравето. Impossible Whopper има по-малко калории от „оригиналния“ бургер с говеждо месо Whopper, без трансмазнини е  и няма да покачи холестерола ви.