Смартфонът Galaxy A20e на Samsung, официалният анонс на който е обявен за 10 април тази година, се появи в базата данни на Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC), която сертифицира мобилното устройство. Телефонът бе регистриран в базата данни под името SM-A202F/DS.

Както обикновено, FCC не разкрива пълните технически характеристики на новото мобилно устройство. Но се вижда, че Samsung Galaxy A20e ще бъде с по-малки размери и от най-малкия в цялата Galaxy A20 серия. Телефонът ще има дисплей с размер на диагонала 5,8 инча. Резолюцията на екрана не е показана, но се предполага, че ще бъде HD+.

Според тази информация, дължината и ширината на смартфона са съответно 147,4 и 69,7 мм.

1 от 5

В страницата на FCC за Samsung Galaxy A20e се вижда, че смартфонът ще има слот за две SIM карти. Безжичният модул ще поддържа само единият Wi-Fi стандарт (2,4 GHz, Wi-Fi 802.11 b/g/n). В комплекта ще бъде поставено стандартното зарядно EP-TA200 с мощност 10 W. Тоест, няма бързо зареждане.

Според други изтичания на информация, Samsung Galaxy A20e ще се базира на системата върху чипа Exynos 7885 с осем процесорни ядра и ще има 3 GB оперативна памет, двойна основна камера, акумулаторна батерия с капацитет 3000 mAh. Устройството ще работи под управлението на операционната система Android Pie. Засега няма информация за цената на мобилния телефон.