Компанията за информационна и интернет сигурност ESET анонсира старта на партньорска сделка с Chronicle, защитното звено на Google. ESET се присъединява към две други компании за сигурност, Avast и Proofpoint, в качеството си на Insight Partner. Услугите им ще се предлагат в общия пакет, предоставян на клиентите на Google с името Backstory.

Backstory е облачно базирана услуга, която Google разкри през март. Тя позволява на компаниите, включили се в програмата да качват, запазват и анализират вътрешната телемтрия, идваща от тяхната мрежа с цел засичане и разследване на потенциални инциденти, свързани със сигурността. Аналитичният енджин на Chronicle има способността да обработва големи масиви от данни от различен тип, като DNS трафика, записите от активността на отделните крайни точки, мрежовия поток, логове от прокси сървърите и др.

Очаква се, че настоящото партньорско споразумение, за което не се разкриват много подробности, ще облагодетелства и двете страни и техните клиенти.

С огромната си потребителска база от над 110 милиона човека в над 200 държави по целия свят, ESET могат да се похвалят с огромен набор от информация, която обработват всеки ден. Освен това, почти 40% от служителите на компанията работят в R&D отдела.

„В качеството си на глобална платформа, която е създадена с цел анализ на защитната телеметрия, идваща от мрежите на предпрятията, Backstory доставя по-голяма ценност за нашите клиенти, когато е интегрирана с други ключови технологии в партньорските ни мрежи. Ние вярваме, че сътрудничеството ни с ESET ще предостави на клиентите ни по-широк и по-точен поглед над заплахите в техните мрежи“, сподели в специално изявление Анш Патнаик, главен продуктов мениджър в Chronicle.

„Партньорството ни с Chronicle ще доведе до по-опростено, бързо и ефикасно елиминиране на модерните устойчиви киберзаплахи“, заявява на свой ред Тони Анскомб от ESET.