По време на автоизложението в Детройт, Ford обявиха придобиването на Clinc. Четиригодишната компания разработва своя собствена конверсивна AI технология. Тя ще помага на клиентите на Ford да управляват гласово различни функционалности в бъдещите коли на компанията. Анонсът за придобиването беше направено по време на форума, организиран от Inforum за бъдещето на технологиите в купето на автомобила и машинното обучение.

Изпълнителният директор на Clinc, доктор Джейсън Марс, сподели, че платформата на компанията, която беше анонсирана през септември, ще помогне на шофьора и пътниците в колите на Ford да управляват различни системи посредством естествени реплики и команди – да командват навигационната система, климатичната, да проверяват горивотои др.

Технологията на Clinc работи посредством комбинация от обработка на естествен език, машинно обучение и връзка с дълбоки невронни мрежи. Преди анонсираното партньорство с Ford, компанията доставя своята технология главно към компании от финансовия сектор. Заедно с това, Clinc участва в изследователски програми заедно с Intel, IBM и Националната фондация за наука на САЩ.