Нощните режими в смартфоните Pixel осезателно влияят на качеството на снимките. По време на своята презентация Google сравняваше Pixel 3 с iPhone XS, а сега интернет гигантът тролна Apple с новата си рекламна кампания.

Google публикува серия снимки, в които сравнява качеството и тяхната детайлност на два смартфона – Pixel 3 и някакъв неизвестен „Телефон Х“. Рекламната кампания е създадена по идея на вицепрезидента по маркетинг на корпорацията.

Сравнението уж е с неизвестен смартфон, но в долния ляв ъгъл отчетливо се вижда, че снимката е направена с iPhone XS. Фотографията, направена с Pixel 3 ясно показва всички черти на лицето на момичето, докато на снимката, направена с iPhone, се вижда само силуета.

Новата функция се появи след официалния анонс на Pixel 3 и не присъстваше в първоначалната реклама. В маркетинговата кампания в края на месец ноември се подчертаваха недостатъците при използване на фотосветкавица и се подчертаваха достойнствата на машинното обучение при балансирането на цветовете. Google допълва, че при тази функция се прави серия от снимки, които се обединяват в един общ кадър, в който няма размиване на изображението и детайлността е по-висока.

Да си припомним, че миналата седмица iPhone XS Max слезе на четвърто място в рейтинга на DxOMark, а Pixel 3 е лидер в класацията и заема първото място.