Неизвестна страна е провела успешна хакерска атака към най-голямото криптотържище в света Binance, алармираха от самата компания. Престъпниците са успели да откраднат 7000 биткойна, равняващи се на $40.4 милиона.

Пробивът е засечен от екипите по сигурността вчера, като в атаката са откраднати двуфакторните кодове за авторизация на потребителите, потребителските API ключове, а възможно и други данни. Binance описват атаката, като широкомащабна, като при нея са използвани фишинг методи, доставяне на зловреден код и други техники за осъществяването на пробива.

„Хакерите са проявили търпение да изчакат и изпълнят добре организирани действия чрез множество привидно независими акаунти в най-удобното време. Транзакцията е структурирана по начин, който е преодолял съществуващите ни защитни проверки. За нещастие не сме успели да блокираме изтеглянето преди да бъде осъществено. Веднъж направено, то е задействало различни механизми за действие в нашата система. Това помогна да спрем веднага всички последвали изтегляния“, обясняват Binance. Хората от борсата уверяват, че всички засегнати страни ще бъдат напълно компенсирани. Компанията започва разследване, което очакват да продължи около седмица, през което време всички депозити и изтегляния ще бъдат замразени, но не търгуването.

„Моля ви да разберете, че хакерите може все още да контролират някои акаунти и да ги използват, за да повлияят на цените, междувременно. Ние ще следим ситуацията отблизо. Вярваме обаче, че със замразяването на изтеглянията, не съществува голяма вероятност за хакерите да повлияят на пазарите. В това трудно време, ние се стараем да поддържаме прозрачност и ще сме ви благодарни за помощта“, завършват Binance.