Илън Мъск е добре известен с това, че пише интересни постове в Twitter. Да си припомним двусмисленото наименование на неговата тежка ракета носител BFR (Big Falcon Rocket), която бе представена от Мъск като Big f.king rocket, което съвсем приблизително би могло да се преведе като „дяволски голямата ракета“.

Създателят, собственик и генерален директор на SpaceX днес се пошегува с бъдещия си конкурент – генералния директор и собственик на компанията Blue Origin Джеф Безос. Преди време Мъск нарече Безос „подражател“, коментирайки извеждането на комуникационни сателити в рамките на проекта Project Kuiper на компанията Amazon за създаване на мрежа от сателити за осигуряване на интернет връзка za почти цялата планета.

Очевидно че Мъск нямаше как да подмине анонса на космическата платформа Blue Origin за доставка на товари на лунната повърхност и си беше ясно, че ще направи някакъв коментар по този повод.

В изображението, което Мъск качи в своята Twitter страница, вместо оригиналния надпис Blue Moon, на корпуса на лунния модул на Безос се виждат думите Blue Balls. Дори и съвсем начинаещите в английския език с лекота ще си преведат това словосъчетание. Тази история доста напомня филма на Мел Брукс „Космически топки“ (Spaceballs) и може би Мъск се е вдъхновил от тази пародия на „Междузвездни войни“ на Лукас, за да тролне Джеф Безос.