Изпращането на голи снимки от и към деца изглежда е толкова популярно явление, че Аpple планира да блокира голите изображения в съобщенията в iPhone. 

Услугата, чрез която това ще се случи, се нарича Communication Safety и при наличието на активиран родителски контрол софтуерът ще сканира съобщенията в телефона, за да открива и засича голи изображения. 

При наличие на такова, програмата ще го замъглява и на екрана ще се появява предупреждение за изпращането или получаването му, както и бутон за позвъняване на близък възрастен, отбелязва The Verge.

Снимка 571608

 

Пред очите му също ще се появят бутон за достъп до ресурси, които обясняват рисковете от изпращане или получаване на неподходяща снимка.  

Първоначално идеята е била в тези ситуации родителят, активирал родителския контрол, да получава известие за случващото се и на собствения си телефон, но очевидно тази функция е отпаднала, пише lifestyle.bg.

Важно е да отбележим, че независимо дали говорим за изпращане, или за получаване на гола снимка, разчитането на изображението от софтуера се случва в самия телефон, а не в iCloud или на друго място, до което Apple може да има достъп.

Предстои Communication Safety да стане достъпна първо във Великобритания, Канада, Австралия и Нова Зеландия, а след това и в други държави.