В наши дни стационарните домашни телефони вече ги няма, но китайска компания възнамерява да промени това положение на нещата. Poptel представи домашен телефон с голям 8-инчов сензорен екран. Устройството предлага видеочат, сърфиране в интернет, гледане на филми, както и игри. Телефонът Poptel V9 може да управлява и умния дом.

Poptel V9 е комбинация между смартфон, таблет и стационарен телефон. Той има слот за SIM карти и поддържа 4G LTE мобилните мрежи. Има и Wi-Fi модул за безжична връзка.

Телефонът е оборудван с 8-инчов сензорен IPS дисплей с резолюция 1280х800 пиксела. Поставена е предна камера с резолюция 5 МР. Поддържа се работата с месинджърите Skype, WhatsApp, Viber, Telegram и т.н. Възможно е пренасочването на разговорите от смартфона към Poptel V9.Използва се 4-ядрен процесор, налични са 2 GB оперативна памет и 16 GB флаш-диск плюс слот за microSD карти с капацитет до 32 GB.

Важна особеност на новия телефон е Bluetooth слушалката с дизайн на стандартна слушалка за стационарен телефон. Тя има бутони за започване на телефонен разговор, за затваряне на телефона и за регулиране силата на звука.

Устройството работи под управлението на операционната система Android 8.1 Oreo и е съвместимо с приложенията от Google Play.

Poptel V9 работи от електрическата мрежа, но в него е поставена акумулаторна батерия с капацитет 19800 mAh, ако токът спре. Телефонът вече се продава в AliExpress при цена $129,99.