На фона на прилива на сгъваеми Android смартфони от компании като Samsung и Huawei, няколко дизайнери вече се опитаха да си представят как може да изглежда сгъваем iPhone. Днес една нова концепция предлага един от най-детайлните погледи към т.нар. iPhone X Fold.

Създадена от графичния дизайнер Антонио Де Роза, тази концепция въплъщава дизайн, подобен на iPhone X, който може да се разгъне, за да стане това, което по същество представлява два паралелни iPhone-а. При тази концепция сгъваемата част идва отзад и наляво, но също така ви позволява да я сгънете напълно.

Дисплеят в тази концепция е с размери 6.6 инча, когато е сгънат, и 8.3 инча, когато е напълно разгънат. И в двата формата дисплеят е “Super Retina” с 514 пиксела на инч.

Този въображаем прототип също така описва как iOS може да се адаптира към сгъваем iPhone. Както можете да видите, началният екран добавя шепа widgets отдясно на дисплея, когато е сгънат. Това ще даде бърз достъп до неща като Music, Weather, Siri и др.

Apple има няколко патента, които се отнасят до сгъваеми смартфони. Миналия месец, патентна заявка от Apple разясни как производителят може да предотврати повреда, когато екранът е многократно сгъван и разгъван. Междувременно данни от веригата за доставки предполага, че Samsung ще доставя на Apple сгъваеми дисплеи.

Какво мислите за тази концепция? Какъв подход смятате, че Apple трябва да предприеме за сгъваеми смартфони, ако има такива?