През последните няколко месеца цената на биткойна плавно растеше нагоре. В началото на месец април курсът се стабилизира на ниво от $5000, а днес достигна $6000. В сравнение с месец декември миналата година цената на основната криптовалута нарасна двойно.

Миналата година бе твърде лоша за първата цифрова валута. Докато в края на 2017-та година цената на биткойна достигна $20 000, само след два месеца курсът на криптовалутата падна до $3500.

По данни на CoinMarketCap първата криптовалута е прехвърлила $6100, а сега се търгува малко под $6000. Нарасна цената и на другите криптовалути, но не така активно като BTC. Индексът на доминиране на биткойна се качи до 57,2%. За последен път подобни нива се наблюдаваха през месец септември миналата година.

Forbes съобщи, че ако курсът на биткойна остане само няколко дни на ниво от $6000, то това ще доведе до рязък ръст в неговата цена. Редица финансови аналитици прогнозират, че са създадени условия за реализирането на съществени печалби, ако биткойн курсът се задържи на ниво около $6000. Всички са единодушни, че въпреки негативните новини по отношение на биткойна, курсът на основната криптовалута продължава да расте,

„Цената от $6000 бе ключова за биткойна“ – пише експертът на TradeBlock Джон Тодаро.

Джеф Дорман, инвестиционен директор в Arca също обърна внимание на нивото $6000 и заяви, че ако биткойнът превиши цена, твърде малко неща биха могли да попречат на неговият бърз растеж.