Изборът на смартфон с ниска цена не е лесна задача. На пазара в България се предлагат стотици модели на знайни и незнайни марки, а критерият за „ниска цена“ е строго индивидуален за всеки потребител. Ние от Digital.bg винаги се стараем да сме ви от помощ и ви показваме всяко устройство в реалната му светлина, за да можете сами последствие да направите избора си. В това видео ревю ще ви покажем един непретенциозен смартфон с цена от около 300лв, който има доста качества и малко недостатъци. Уважаеми дами и господа – LG Q7, пише digital.bg.

 

 

Окомплектовката на телефона е базова, в нея освен книжката с инструкции имате USB Type-C кабел със стандартна дължина от 1 метър и 1.8A зарядно. Q7 се предлага в три цветови разновидности - Aurora Black, Lavender Violet и Moroccan Blue. Ние тестваме последната, която изглежда доста ефектно, но за съжаление се цапа стабилно. Същото е положението и при черният вариант, а по червения следите по-трудно се забелязват. Повърхността е гланцирана и наподобява стъкло, но реално е поликарбон. Така, че при изпускане по гръб, повърхността няма да се напука. Приятно изненадани сме и от факта, че LG са използвали метал за периферната рамка. Телефонът се усеща много добре в ръка заради заоблените си страни, овални краища и извитият 2.5D дисплей. Независимо от ниската си цена, Q7 изглежда премиално. С размери 143.8мм на 69.3мм, телефонът се побира лесно във всеки джоб. Дебелината от 8.4мм и теглото от 145гр. също са в норма.    

 

 

В лявата периферна част има два слота, които се вадят с помощта на споменатата вече игла. Под единия се намира самостоятелно nano SIM карта, а другия съчетава SIM ио microSD. Много практично решение което ви позволява да използвате едновременно Dual SIM функционалност и допълнителна памет. Както знаем, повечето слотове, дори при по-високия клас смартфони са хибридни и употребата на едното е за сметка на другото. Освен това при Q7 можете прехвърляте информация вадейки картата памет и успоредно с това да провеждате телефонен разговор.

 

 

 Сигурно ви направи впечатление, че слотовете имат гумирана изолация. Да, голямата приятна изненада е, че LG Q7 има MIL-STD-810G и IP68 протекция, които му позволяват безпроблемно потапяне във вода с дълбочина до метър и половина, за до 30 минути. Тоест спокойно можете да приемате обаждания под дъжда, без да се притеснявате, че телефонът ще се повреди. Също така можете да правите и подводни снимки.

 

 

Върху гърба си, LG Q7 има Fingerprint сензор, който основно се използва за отключване на телефона и го прави достатъчно бързо. „Основно“, защото това е и мултифункционален бутон който можете да използвате за спусък при снимки чрез единично натискане, чрез двойно за правене на скрийншот, а чрез слайд можете да управлявате лентата с известия. Q7 има има само един високоговорител, но с доста силен и сравнително чист звук.

 

 

По-интересно е да отбележим, че слушайки музика със слушалки, можете да се възползвате от DTS: X съраунд функцията. Оптимизирана за мобилни устройства, тя дава по-силен и богат звук не само когато слушате музика, но и когато гледате филми или играете игри.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на бюджетният смартфон LG Q7. В нея ще споделим впечатленията които натрупахме след обстойни тестове на FullVision дисплея, хардуера, софтуера, батерията и камерите с интересна и полезна QLens функционалност.