Тази година корпорацията Microsoft реши да забрани на своите служители да участват в първоаприлски шеги. Ръководителят на маркетинговият отдел Крис Капосела изпрати вътрешни имейли до служителите, с което предупреди всички да не участват и да се въздържат от публични шеги, понеже това може да доведе до нежелателни последствия за репутацията на корпорацията.

„Оценявам че хората отделят време и ресурси за подготовката на подобни шеговити мероприятия, но считам, че можем повече да загубим, отколкото да спечелим, като се опитваме да бъдем смешни в този ден.

Това е денят, в който технологичните компании се опитват да проявят своята креативност с помощта на шеги в деня на Глупака. Понякога това е забавно, но понякога не. Натрупаният към днешен ден опит в тази посока показва, че тези шеги имат незначително и краткотрайно влияние, но могат да доведат до нежелателни новини в Глобалната мрежа“ – зави Капосела.

Да си припомним, че през 2013-та година Microsoft за едно денонощие промени дизайна на Bing в стил Google. През 2015-та година софтуерният гигант представи приложение за смартфоните Lumia, което променя Windows Phone на мобилната версия на MS-DOS. Корпорацията от много години участва в създаването на безобидни първоаприлски шеги, но по всичко личи, че сега се отказва от тази идея.