В Ставрополския край в Русия е забелязан неизвестен обект да лети в небето. Това съобщи местният портал NewsTracker, позовавайки се на жители на региона.

Преминаването на странния обект е наблюдавано и в Карачаево-Черкес, Краснодарски територии и Калмикия. В интернет беше публикувано видео с НЛО-то.

Кадърът показва как обектът лети надолу с висока скорост, оставяйки след себе си огнена следа. След което се разпада, преди да стигне до земята.

По-късно се оказа, че странният обект, погрешно взет за комета, се оказа американският спътник Starlink-2653 на Илон Мъск. Това съобщиха астрономите от асоциацията AstroAlert от Архиз в своя канал Telegram.

„Това най-вероятно е Starlink-2653 (№ 48665 според общия каталог на космическите кораби). На тази карта крайната му траектория на полета е долната орбита, преминаваща от бяла към зелена и след това към червена линия, минаваща през центъра на пустинята Сахара, Средиземно море, Турция, Черно море, Сочи и по-нататък над северната част Каспийско море“, се казва в доклада.