В уеб пространството се появиха рендери на концептуалния смартфон ZTE Axon V. Интернет порталът Notebook Italia отбеляза, че мобилното устройство е в ранен стадий на разработване, но има определен шанс новият телефон да излезе на пазара още тази година. Засега техническите характеристики на новия ZTE Axon V не са известни, но се знае, че фаблетът ще бъде оборудван с 6,8-инчов дисплей със съотношение на страните 21:9.

Интересно е дизайнерското решение за разполагане на камерите и сензорите за разпознаване на лицето. Вместо голям прорез в горната част на екрана, тук се използва разширение на корпуса, намиращо се от дясната страна и по този начин става възможно използването на голям дисплей със съвсем тънки рамки, в който няма нито капкообразно отверстие, нито какъвто и да било прорез. Рендерите не показват дали конструкцията е подвижна и дали въпросното „ухо“ може да се скрие в корпуса. От друга страна, с този подход ще се освободи място и може да бъде поставена по-мощна батерия.

Явно е, че чрез този подход ZTE се опитва да остави повече място за екрана, без да прибягва до добре познатите към днешен ден уловки. Новият смартфон изглежда иновативно и интересно, но доколко ще е практичен, ще се разбере по-късно. Производителите на кейсове например, едва ли ще останат очаровани от този израстък.