Huawei представи своя нов смартфон от среден клас Huawei P Smart Z. Телефонът има стъклен корпус, подобно на Google Pixel, изскачаща предна камера и мощна батерия с бързо зареждане.

Китайската компания специално подчертава, че изскачащата от горния край предна камера издържа до 100 000 цикъла на работа, както и натоварване до 12 кг. В този модул е вграден един оптичен сензор с резолюция 16 МР и се поддържа технология за разпознаване на лицето. Модулът има нужда от около 1 секунда, за да излезе напълно.

Huawei P Smart Z се базира на системата върху чипа Kirin 710F и разполага с 4 GB оперативна памет и 64 GB флаш-диск. Смартфонът е оборудван с 6,59-инчов дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела и съотношение на страните 19:9. Слотът за двете SIM карти е комбиниран и може да се използва и за поставянето на microSD карта. Налични са както USB Type-C порт, който се използва и за зареждане, така и стандартно 3,5-милиметрово аудио гнездо. Основната камера е двойна, с резолюция 16+5 МР с поддръжката на 22 предварително заложени типични сцени. Захранването се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 4000 mAh.

Продажбите на смартфона Huawei P Smart Z стартират в края на месец май. Цената за Европа е 280 евро. Предлагат се модели с черен, изумруден и син цвят на корпуса.