Краят на Celebgate не бе краят на опитите за експлоатиране на суперзвездите. Жител на щата Джорджия на има Кваме Форд се призна за виновен в кражбата на идентификатори на Apple (Apple ID) за спортисти (включително играчи от NBA и NFL) и рапъри, на чието име после той таксува своите разходи. От „поне“ ​​март 2015 г. Форд мами звездите да прехвърлят данните си предимно чрез фишинг кампания, в която той се представя като представител на Apple за поддръжка на клиенти.

Когато успее, той променя данните за влизане и се опитва да получи информация за кредитна карта. После използва това, за да плати с „хиляди долари“ за пътувания, мебели и парични преводи.

Форд е обвинен в шест обвинения през април 2018 г., но се признава за виновен само за тези по компютърните измами и кражбите на самоличност. Предвижда се присъдата да се обяви на 24 юни.

Длъжностните лица не назовават жертвите или очертават пълния размер на щетите. Не е сигурно, че Форд ще стои дълго време зад решетките, когато дори най-тежката присъда от Celebgate възлизаше на по-малко от три години затвор. Въпреки това, това е не толкова деликатно напомняне, че фишинг схемите могат да успеят срещу всеки, включително спортни и музикални звезди, които пък трябва да знаят, че вероятно ще бъдат цели на такива измамници.