Направо да ги ожалиш.Samsung току-що издаде предварителните си насоки за своите приходи за първото тримесечие на 2019 г. и гигантът изчислява оперативна печалба от 6.2 трилиона вона (около 5.5 млрд. долара), което е по-малко от половината от печалбата от 14.4 млрд. долара, регистрирана през същия период на миналата година.

Наскоро Samsung издаде безпрецедентно предупреждение за инвеститорите на лоши новини по пътя, позовавайки се на спад в цените на чиповете памет и по-ниско търсене на екрани като OLED дисплея на Apple за iPhone.

Ще трябва да изчакаме още няколко седмици за подробна разбивка и окончателни цифри, но в последния си доклад за приходите Samsung отбеляза, че се надява, че серията Galaxy S10 ще помогне да се обърнат нещата. Прогнозата за общите приходи е спаднала само с 14 процента, до 52 трлн. вона.

Последният път, когато Samsung видя спад от такъв мащаб, очаквахме с нетърпение да видим Galaxy Note 4 и 4K телевизорите. Сега компанията се надява, че инвестициите в центровете за данни ще доведат до по-голямо търсене на памети и че високата цена на Galaxy Fold може да доведе до печалби, като освен самите продажби, апаратът привлече конкурентите да използват гъвкавата технология на дисплея за собствените си устройства.