Южнокорейската компания Samsung допълни своето портфолио телевизори с с 43-инчовия Sero, специално разработен според препоръките и пожеланията на най-съвременното поколение потребители. Според анализаторите, има нещо в тази идея.

Повечето съдържание, създадено с помощта на мобилни устройства, е с вертикален формат. Samsung заяви, че Sero е създаден за най-активните потребители на смартфони, за да могат те да гледат без никакви ограничения своите заснети видеа, снимки и т.н. в типичната за тях ориентация. Специалната подставка дава възможност за завъртането на телевизора в хоризонтален или вертикален режим. Този подход отдавана се използва при професионалните и полупрофесионалните монитори, но при телевизорите това се счита за иновация.

Sero е оборудван с говорители с мощност 60 W. Поддържа се 4.1-канален звук. Резолюцията е 4K Ultra HD. Samsung счита, че новото устройство, освен със своите стандартни функции ще се използва и като медийна система за стрийм музика и дори като стилен елемент от интериора на помещенията. Телевизорът може да се използва и като гигантска фоторамка, както и да възпроизвежда интересни визуализации към музиката. Новият телевизор предлага и виртуалния асистент Bixby.

Продажбите на новия вертикален телевизор Sero на Samsung са обявени за месец май тази година, първоначално на територията на Южна Корея. Неговата цена е 18,9 милиона корейски вони или около $1600.