Ръководителят на мобилното направление на Samsung Дон Джин Кох (D. J. Koh) в интервю за изданието The Korea Herald съобщи, че компанията е отстранила дефекта, поради което гъвкавият дисплей на смартфона Galaxy Fold се повреждаше твърде бързо. Кох допълни, че компанията в рамките на следвашщите няколко дни ще обяви точната дата на началото на продажбите на сгъваемия смартфон.

Samsung най-внимателно е проверил проблемните мобилни устройства. Специалистите на компанията са направили външните части на шарнирите малко по-големи, като по този начин е избегнато появата на процеп между дисплея и предния панел. По този начин се премахва възможността за попадането на прах и други подобни частици в мястото на сгъване на екрана, което бе една от причините за възникване на проблеми в матрицата.

Екраните на представените на журналистите прототипи на Galaxy Fold бяха много добре защитени от гъвкав слой от специален филм, поставен върху матрицата. Но едната част на това покритие малко се показва извън площта на дисплея и изключително много прилича на предпазно покритие, използвано при транспортиране на устройството. Всички чисто интуитивно премахват това покритие след което матрицата остава незащитена и бързо се поврежда. Този проблем също е отстранен.

Журналистите запитаха Кох, кога ще започнат продажбите на сгъваемия смартфон в САЩ. Топ мениджърът отговори, че Samsung изобщо няма да се бави.