Бивш сержант от военновъздушните сили на САЩ, натоварен със задачата да охранява силози за ядрени ракети в Южна Дакота, разказа за ужасяващата си среща с масивен кораб-майка на НЛО. Марио Уудс призна, че срещата се е състояла през 1977 г. и той е докладвал на началниците си за случилото се. 

Бившият охранител в една от най-секретните бази за ядрени оръжия в Америка казва, че веднъж видял огромно НЛО да се приземява пред него.

През 1977 г. Марио Уудс е щатен сержант в полицията за сигурност на военновъздушните сили на САЩ. Той е назначен във военновъздушната база Елсуърт в Южна Дакота, където охранява ракетни силози, които са част от ядреното възпиране на САЩ.

НЛО, среща с НЛО, НЛО във военна база, база Елсуърт, военна база на САЩЦял екран
Марио Уудс говори за своята среща с НЛО през 1977 г. Снимка: Facebook The Unxplained Zone

В интервю за подкаста The Disclosure Team той описва как се е намирал в контролния център извън главната база, когато е видял огромен, но зловещо тих, светещ обект, който се рее на известно разстояние извън периметъра на базата, пише Daily Star.

„Случайно погледнах на изток, към базата на военновъздушните сили Елсуърт, на около 100 км оттук, и ... видях тази светлина в небето“, каза той, като отбеляза, че първоначално е сбъркал НЛО с обикновен хеликоптер или самолет.

„Помислих си какво е това? Такъв бомбардировач B-52 понякога изпълняват тези тренировъчни мисии и летят точно над прерията нагоре, после надолу”, но обектът се приближаваше и екипът на Марио получил сигнал, че някой или нещо е проникнало в периметъра на базата. Заедно с колега на име Майкъл Джонсън, Марио е изпратен да провери какво е нарушило границите.

Той карал в тъмната нощ в продължение на няколко минути, преди да види необясним обект, носещ се на около километър, със светлини, които „пулсират“ под него. Марио и неговият колега видели светлините да мигат в оранжево, червено и бяло. И никога не били виждали нещо подобно. Но те се приближили още по-близо и видели НЛО „с размерите на сграда на Walmart и дължината на самолетоносач“.

Той каза, че това е най-големият самолет, който някога е виждал, добавяйки: „Летял съм с C5 Galaxies и съм летял два пъти със същия самолет от Корея до Съединените щати, напред и назад, така че знам размера на тези неща, изглеждаше малък в сравнение с този кораб." Според Марио огромният кораб не издавал никакви звуци и се реел много ниско над земята.

НЛОЦял екран
Илюстративна снимка: НЛО Снимка: Science

Той и Майкъл се озовали почти под дъното на извънземния кораб, но се страхували да отидат по-далеч. През цялото това време от него излизала мощна светлина, която осветявала цялата прерия наоколо. И тогава усетили, че някаква сила се опитва да ги вдигне от местата им и им станало трудно да дишат.

Илюстративна снимка: НЛОЦял екран
Илюстративна снимка: НЛО Снимка: Facebook

И тогава Марио и Майкъл видели това, което сега бихме нарекли „дрон“, но през 1977 г. дроновете не съществуваха в реалния живот.

„Топка, около четири до пет пъти по-голяма от волейболна топка, се появи само на няколко инча над капака. Думата „дрон“ не беше използвана по онова време, но явно това беше. Нещото се въртеше наоколо като топка за пинг-понг за три-четири секунди, след което внезапно излетя и изчезна". И едва след появата на извънземния дрон Майкъл и Марио видели самите извънземни.

Бившият военен разказва, че те са били четирима и не са наранили него и Майкъл.

извънземниЦял екран
Извънземни Снимка: IFLS

„Видях тези четири същества – три малки и едно високо – те се придвижиха в унисон и се приближиха до нашия камион. Малкият имаше пръчка със светещ връх“. Марио и колегата му били вцепенени от ужас. Но той „чул“ гласа на извънземно в главата си, който го помолил да не се страхува. Марио затворил очи, а когато ги отворил, разбрал, че е в пълен мрак, колегата му бил в състояние на шок, а камионът им някак си се озовал на язовир на около 16 км от мястото на срещата на НЛО.

„Най-странното беше, че колата стоеше с обърнат преден капак в посоката, от която можеше да дойде и нямаше следи от гуми“ - накрая се оказа, че докато Марио затвори очи за секунда всъщност били изминали около пет часа. Намерени са от войници, охраняващи язовира. Той и Майкъл се върнали в базата, където били порицани от началниците си.

Признали за срещата с кораб НЛО, но премълчали за извънземните, защото разбрали, че това ще сложи край на кариерата им в армията.

Парамедиците пристигнали, за да прегледат Марио и да вземат проби от кожата, като му казали, че има няколко малки изгаряния по лицето и ръцете. Било му наредено да подпише документ за неразкриване, който му попречил да говори за странното си преживяване до края на кариерата си.