Генералният директор на Роскосмос Дмитрий Рогозин каза, че е привърженик на теорията, че интелигентен живот може да съществува и на други планети. Според него това косвено се доказва от разказите на съветски пилоти за необясними явления, подобни на НЛО. Изявлението ръководителят на държавната корпорация направи в ефира на телевизионния канал "Россия 24" .

„Може да има безброй фактори, които могат да бъдат благоприятни за възникването на този живот, включително интелигентния живот“, подчерта Рогозин.

Като аргумент Рогозин посочи теорията за Големия взрив, който според него може да се случи в други светове, открития космос, който сега е недостъпен за земляните.

Също така генералният директор на Роскосмос говори за свидетелствата на съветски пилоти, които през 70-те години, след като летят, „вземат молив на хартия и скицират това, което виждат“. За подобни необясними явления говориха и представители на НАСА, каза още Рогозин.

Според него може да има по-напреднала цивилизация и по-напредналите технологии да й позволят тихо да изучава Земята, без да се намесва в естествения ход на нещата.

„Не само можем да изучаваме микроби, но можем да бъдем изучавани като микроби“, заключи шефът на държавната корпорация.

Припомняме, през 2022 г. за първи път в историята НАСА се съгласи, че НЛО са „неидентифицирани въздушни явления“ (UAP), както сега е обичайно да се наричат ​​мистериозни обекти, които се въртят в земната атмосфера - в нейната долни и горни слоеве.

Превод: GlasNews