Телефонът Samsung Galaxy Fold на цена от почти $2000 трябваше да излезе на 26-ти Април в САЩ

Очакваше се да е триумфът на Samsung в дисплей технологиите. Продукт, който след години разработки трябваше да преобрази смартфоните. Вместо това, пускането на Galaxy Fold на пазара се отлага.

Последната новина по въпроса от The Wall Street Journal твърди, че телефонът се отлага „поне до следващия месец“. Медията цитира „хора запознати с темата“. Според нея първоначалните планове за пускане били променени заради „проблем при употребата на телефона от журналистите“.

Samsung бяха доста срамежливи в представянето на Galaxy Fold досега. Той беше обявен заедно с Galaxy S10 през феврурари. Но докато S10 беше на разположение да бъде пипан и ползван, Galaxy Fold беше показван само в стъклена витрина. До миналата седмица, когато Samsung разпрати бройки до избрани медии, никой извън компанията нямаше възможност да пробва Galaxy Fold. Непрекъснато имаше съмнения относно издръжливостта на дисплея , но когато някои от устройствата едва успяха да издържат ден в ръцете на журналистите, проблемът излезе наяве.

Новината от WSJ гласи „Пускането на новия телефон се очаква да е в следващите седмици, но засега няма точна дата.“

Поне две от пресконференциите са отложени. 23-ти и 24-ти Април трябваше да са датите на пускане в Хон Конг и Шанхай, но Engadget разказаха, че тези събития са били отложени. Samsung вече са приели много предварителни поръчки за Galaxy Fold. Така че, Samsung ще трябва скоро да се свържат с потребителите, защото те очакват срокът за изпращане – Април 26-ти – да се изпълни.

Samsung обявиха, че са инвестирали 6 години и над 100 милиона долара в разработката на сгъваемия дисплей в Galaxy Fold. В края на миналата година, обаче, от компанията обявиха, че технологията им е била открадната и продадена на конкуренцията в Китай.

При условие, че компании като Xiaomi и Huawei вече представят своите сгъваеми телефони, не би ни изненадало, ако Samsung са бързали с пускането на Galaxy Fold, за да спечелят титлата за „първият масово произвеждан сгъваем телефон“.

Един от проблемите на Galaxy Fold беше, че никъде не беше ясно упоменато, че протекторът не трябва да се маха от екрана. Някои от журналистите премахнаха протектора точно преди екранът им да спре да работи. Отлагането на пускането би дало на Samsung достатъчно време да обновят инструкциите в кутията с насоката да не се маха протектора. Но, ако забавянето е само от няколко седмици, няма да имат време да променят други неща по телефона. А ако има по-значителен проблем с дисплея на Galaxy Fold, той би им отнел повече от няколко седмици.