За изграждането на Powerpack на японска железопътна станция бяха необходими едва два дни. Инсталацията ще осигури подаването на електрическа енергия в най-натоварените часове и при внезапно спиране на тока.

В японския град Осака се появи най-голямата в Азия система за акумулиране на електрическа енергия. Това е гигантска PowerPack система, изградена заедно с местния железопътен оператор Kintetsu. Хранилището ще осигурява резервно захранване за влаковете при аварии и ще позволи на пътниците без проблеми да стигнат съседната станция. При спиране на тока, инсталацията може да осигури захранването на електрическите влакове в продължение на 30 минути.

Освен това PowerPack ще покрие енергийните потребности в пиковите часове, което позволява реализирането на големи икономии.

Хранилището е с капацитет 7 мегаватчаса и е съставено от 42 акумулаторни блока, инсталирани непосредствено на железопътната станция. Всичко е изградено само за 48 часа.

Към днешен ден Tesla е инсталирала над сто Powerpack, но австралийското хранилище на електрическа енергия е най-известното. То даде възможност на жителите на цял щат да се избавят от твърде алчните притежатели на газови електроцентрали, които осигуряваха резервен ток при изключително високи цени.

В Германия се наблюдава истински бум в закупуването на домашни системи за акумулиране на енергия. Засега подобни системи имат 120 000 германски домакинства, като ръстът е толкова голям, че съвсем скоро всеки германски дом ще стане екологично чист.