Apple и Google не прекратяват надпреварата в областта на изкуствения интелект. Но сега корпорацията от Купертино излиза с едни гърди напред, като привлече водещия изследовател на Google в областта на изкуствения интелект.

Ян Гудфелоу (Ian Goodfellow) е едно от най-известните имена в разработването и изследването на изкуствения интелект и технологиите за машинно обучение. Преди това той работеше в Google, както и в лабораторията Open AI на Илън Мъск. А сега CNBC съобщи, че наскоро Гудфелоу е обновил своя профил в LinkedIn, където е указал, че вече работи в Apple на длъжност директор на отдела за машинно обучение в направлението за специалните проекти.

Това не е първият случай, когато Apple използва Google за нещо като инкубатор за ценни кадри за работа с изкуствен интелект. През месец април миналата година компанията привлече бившият шеф на Гудфелоу – Джон Джанандреа.

Към днешен ден изкуственият интелект е ключова технология за големите IT компании и всички се опитват да примамят най-добрите специалисти в тази област. Google се счита за водещата компания в ИИ сегмента, но Apple също много активно внедрява ИИ технологиите в своите устройства и услуги.

Ян Гудфелоу стана много известен със соята GAN невронна мрежа, която може да създава абсолютно реалистични лица на хора, които никога не са съществували.