Дните на усърдна и досадна работа по портването на iOS приложенията за Mac са вече към края си. Това е една отлична новина за разработчиците и потребителите. Съвсем скоро процесът на миграция на приложение за iOS към MacOS ще става само с няколко клика на компютърната мишка.

Най-голямото нововъведение в macOS ще стане поддръжката на проекта Marzipan, който ще даде възможност в средата на Mac компютрите да се стартират iOS приложенията. Apple представи тази технология по време на събитието WWDC 2018. А сега компанията е портнала с нейна помощ приложенията Новини и Акции. Според информацията, публикувана от уеб портала Cult of Mac, през месец юни, по време на WWDC 2019 корпорацията от Купертино ще демонстрира цялата мощ и прогреса в работата по Marzipan.

А според изданието 9to5Mac, разработчиците ще могат да адаптират iOS приложенията за Mac чрез вдигането на специален флаг в XCode, и ще могат да добавят специфични функционалности, като например поддръжката на сензорни панели.

Освен това, 9to5Mac съобщи, че на WWDC 2019 корпорацията ще представи нови инструменти, облекчаващи разработването на приложения с допълнена реалност с помощта на визуални макети. Новият софтуер ARKit ще може да определя положението на хората в пространството чрез сензорите на IPhone, а новите контролери ще поддържат сензорни панели.