Huawei представи вчера два флагмански смартфона, единият от които стана лидер в класацията на лабораторията DxOMark. А днес Xiaomi се подигра на Huawei, което само доказва, че Huawei е представил интересни мобилни устройства.

Малко след анонса на смартфоните Huawei P30 британският отдел на Xiaomi публикува странно изображение в своята Twitter страница. Вижда се разклон на магистрала и автомобил, символизиращ смартфона Huawei P30, който избира да не се движи по посока към новия процесор, а поема по пътя на кейс, украсен с кристали Сваровски. Xiaomi явно подразбира, че Huawei е избрал за своя нов продукт моден нов калъф пред поставянето на по-мощен процесор. Намеква се, че чипът Kirin 980 в Huawei P30 е с по-ниска производителност от системата върху чипа Snapdragon 855.

По този твърде абсурден начин Xiaomi се опитва да каже, че Huawei се е фокусирал повече върху модните течения, а не върху производителността. Явно причината за този тролинг е, че една от версиите на Huawei P30 Pro ще се продава във Франция с кейс, украсен с кристали на Сваровски.

Xiaomi не спря дотук и отново тролна Huawei на тема, че новите смартфони не са евтини. В уеб пространството се появи изображение на агресивен котарак, вбесен от цените на новите мобилни устройства. Xiaomi публикува и тийзър, в който прави сравнение между характеристиките и цените. Показаното изображение сравнява параметрите и цените, като дори са показани точките от DxOMark тестовете, които Huawei P30 още не е минал.