Стотици варненци се наредиха на опашка в центъра на Варна, за да получат автограф и да се снимат с Димитър Бербатов. Бившата звезда на Манчестър Юнайтед представя в момента своята биографична книга "По моя начин" във Фестивалния комплекс.


37-годишният благоевградчанин обеща да уважи всички от 17 до 20 ч., а някои от феновете му започнаха да пристигат още в 14 ч.

Любопитното е, че първият, който получи автограф от Митко, е бившият футболист на Спартак (Варна) и националния отбор Иван Петров.

Бербатов даде интервю пред варненските медии, в което разкри подробности около написването на книгата, какъв пример иска да даде на младите и какви са бъдещите му планове.

"Искам да дам някакъв пример на младите. Както аз съм правил и продължавам да правя - да се уча, чета, гледам и допитвам до други хора, по-успешни от мен, как се случва дадено нещо и мога ли да го приложа в моя живот. Радвам се като видях колко хора има отвън. Ще обърна внимание на всички, защото е важно най-вече за младите, които тръгват и имат амбицията да се развиват. Дано тази книга им помогне по някакъв начин. Това би ме направило щастлив", заяви Бербо.

"Сигурно има нещо, което не съм успял да напиша в книгата. Човек в крайна сметка забравя много неща. Ние много време се трудихме покрай тази книга, толкова много информация мина през главите ни, говорих с някои хора, припомнях си други неща покрай работния процес. Може да съм забравил нещо, но повечето важни работи съм ги казал, а и не исках да отегчавам хората. Все пак книгата трябва да се чете бързо и лесно", добави Митко, който смята да направи издание и за чуждестранните си фенове. "Интересът е доста голям, вече имаме допълнителен тираж. Хората искат да четат все повече и повече. Стремя се да обръщам внимание на всички, за да няма разочаровани. За чужбина също мислим. Работим по въпроса. Странното е, че от нашия език като се обърне на английски малко се губи цялата стилистика и това как аз съм писал разни изрази и други думи. Изпратил съм вече копие и ще видим дали ще се получат нещата. Нека видим дали ще има интерес".

Футболистът е известен с многото си хобита извън терена, като често показва рисунките си, наскоро участва и във филм, а сега стана и писател. "Аз съм човек, който цял живот се занимава с футбол. Другите неща са покрай футбола и са част от моя живот. Но футболът си остава основното нещо. Опитвам се да насоча себе си в една определена посока. Коя ще бъде тя, още не съм стигнал до извода. Но трябва да съм готов, за да стигна до нея. Кариера в киното? Не! Това ми беше една тръпка, исках да го отметна един вид, да видя как ще се почувствам. Беше ми забавно, тъй като работих с хубави хора, но футболът си остава основното нещо", категоричен е бившият ас на Пирин, ЦСКА, Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако, Арис и Керала Бластърс.

"Продължение? Твърде далеч е този момент. А и видях какъв процес е писането на книгата. Не очаквах да е толкова труден и изморителен. Радвам се, че се получи. Дай Боже, ако има второ издание, то ще се разбере", завърши Бербатов.