Сумата от близо 9000 лв. трябва да плати Община Варна заради потрошена в дупка кола. Имуществените вреди на лекия автомобил са в размер на 7736 лв., а разноските по гражданското дело са 1259 лв. Производството е образувано от фирма, става ясно от скорошно решение на Варненския районен съд, научи Moreto.net.


Инцидентът с увредения автомобил се случил през март миналата година на кръговото кръстовище на ул. "Ралица" в посока ЖП гарата. Поради ограничена видимост и лоши метеорологични условия колата пропаднала в необезопасена дупка на пътното платно с размери около 1 метър и дълбочина 20 см. Вследствие на това по автомобила настъпили следните увреждания: 2 бр. спукани десни гуми – 18 цола; спукана предна дясна джанта; счупен преден десен носач, преден амортисьор с въздушна възглавница, въздушна възглавница задна дясна гума.

По закон ремонтът и поддръжката на пътя следва да се осъществява от Община Варна, която оспорва предявения иск като неоснователен. Твърди се, че протоколът за ПТП-то не е годен, тъй като е съставен без свидетели. Сочи се, че липсват доказателства дали водачът е спазил изискванията на чл.20, ал.2 ЗДвП и че претендираното обезщетение е завишено.

От събраните в хода на производството доказателства и свидетелски показания, съдът уважава искът на ищеца за основателен и осъжда Община Варна да заплати на 7736 лв., представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди и 1259 лв. направени по делото разноски.


 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html