Призьорите в 79-ото издание на международния плувен маратон Галата - Варна ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. Най-старото плувно състезание в България тази година е част от инициативата „Варна – Европейски град на спорта 2019” и ще се проведе на 4 август. Събитието е под патронажа на  на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.


Организатори на маратона са Военноморските сили на Република България, община Варна и ПСК „Черно море“. В 79-ия международен плувен маратон нос Галата – Буна № 2 (Варна) могат да участват граждани и гости на Варна от страната и чужбина, родени през 2007 г. и по-големи.
Всички, желаещи да вземат участие в преплуването, трябва да се явят на 4 август в 6,30 часа на морска гара – Варна. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните вещи.
Записването ще продължи от 6,30 точно до 8,30 ч. В 8.30 ч. записването окончателно се прекратява, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат допуснати до участие!
В 9 часа корабите, обслужващи маратона, ще отплават от морската гара.
Разстоянието по права линия от нос Галата до Буна № 2 е около 4500 метра. Стартът на преплуването ще бъде даден в 9,30 ч., като състезателите трябва да се наредят в една редица във водата, еднакво отдалечени от брега.
В деня на провеждането на маратона на сборния пункт на морска гара – Варна, всеки записал се участник трябва да носи следните документи: лична карта, декларация по образец, подписана лично от участника, а за лица до 18 години подписана и от родител, и удостоверение за предсъстезателен медицински преглед. Таксата за участие е 10 лева.
Победителите – мъж и жена, получават парични награди от по: I място – 1000 лв.; ІІ място – 700 лв.; ІІІ място – 500 лв.; ІV място – 400 лв.; V място – 300 лв.; VІ място – 200 лв.
С парични награди се отличават и най-добре представили се: варненец, мъж и жена – по  100 лв. Тази година те получават още една голяма изненада - командировка за сметка на община Варна, за участие в плувния маратон от 29.08.2019 г. до 01.09.2019 г.  в гр. Дордрехт – Холандия.
200 лв. е бонусът за плувец с увреждания, толкова получава и плувецът, регистрирал най-много участия в маратона.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html